Jesus Christ Superstar
 

In 1994 is officieel de groep opgericht en zijn we begonnen met het instuderen van de rockopera "Jesus Christ Superstar" van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.
Een hele onderneming, omdat we geen enkele ervaring hadden met musicals. Allereerst moest er begeleidingsmuziek komen. We hebben eerst aan een band gedacht, maar kwamen al gauw tot de conclusie dat een begeleidingsband een betere optie zou zijn. Een opdracht die Arend Groot en Jan van Dijkhuizen voor hun rekening namen. Het probleem daarbij was, dat de bladmuziek van gehele rock-opera niet direct voor handen is en dat de kosten daarvoor enorm waren. Het alternatief was de muziek van de plaat af halen en zo goed mogelijk proberen na te spelen. Je kunt je voorstellen dat dit een hele klus was. Noot voor noot en maat voor maat moest worden ingespeeld. Het resultaat mocht er zijn. Je kunt dit beluisteren bij de geluidsfragmenten van ons optreden. Het zijn liveopnamen van het optreden in theater De Flint in 1996. Het decor en de kleding zijn gemaakt door enkele leden van de groep. Ook dit was uitstekend verzorgd. In februari 1996 was de premiëre in theater de Flint in Amersfoort. Met behulp van enkele sponsoren is het ons toch gelukt het financiële plaatje rond te krijgen. Het ging zelfs zo goed dat we in juni 1996 een tweede voorstelling konden geven. Beide voorstellingen waren uitverkocht.
We hebben besloten deze rock-opera opnieuw in productie te nemen.
De uitvoering heeft op 4 en 5 juni 2010 plaatsgevonden.


Jesus Christ Superstar werd mede mogelijk gemaakt door:

ERP, HRM, Payroll, Financieel, Fiscaal, bedrijfssoftware van AFAS ERP Software SJ-Solutions for backup and storage Auto Winst begeleiding in auto aankoop! Martherus Installatie Bedrijf Trigon Prins Benhard Cultuurfonds 
Vink schilderwerken VSBfonds

 

Jesus Christ Superstar: Songteksten | Geluidsfragmenten | Rolverdeling | Foto's